4 Nisan 2012

Hulusi Derici'den Açıklama Geldi


Geçtiğimiz günlerin en çok konuşulan reklamının yaratıcısı Hulusi Derici, Hitler'li reklam hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama;
Geçtiğimiz günlerde şirketimiz tarafından, tarihin en acımasız diktatörlerinden birini karikatürize eden ve dalga geçip alay eden bir reklam filmi yapılmıştır. Ancak, reklamın yayınından sonra gördük ki henüz dünyadan ve onun önemli bir parçası olan Türkiye’den bir çok insanın bu acımasız diktatörle alay edilse bile hassasiyetleri hala “kor” halinde devam etmekteymiş. Bu reklam filminin maksadının ötesinde asla istemeyeceğimiz bir algıya yol açması nedeniyle toplumumuzdaki farklı kesimlerden bir çok insanın rahatsız olduğunu ve üzüldüğünü gördük… Ve bu hassasiyetle yayını derhal 26.03.2012 sabahı sona erdirdik. Anılan reklam filminden duydukları rahatsızlık ve üzüntülerini bizimle nazik üslupları ile paylaşanlara, göstermiş oldukları hassasiyet ve bu hassasiyeti dile getiriş tarzları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu reklam filmi nedeni ile eleştirilerini samimiyetle yönelten kişi ve kuruluşların, istemeden üzülmelerine sebep olduğumuz insanların üzüntülerini yürekten paylaştığımızı ve bu nedenlerle çok üzgün olduğumuzu içtenlikle bir kez daha ifade ederiz. Samimi ve duyarlı kişi ve kuruluşlara saygı ile duyurulur.

Not: Ancak, hassasiyet ve üzüntü duyduğumuz bu durumu, şirketimizi karalamak için fırsat telakki ederek insanların duyarlılıkları ve acılarını istismar etmeye çalışanlar duyurunun muhatabı değildir. Ve olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder